Zorginstellingen en gemeenten gaan voor duurzaam! Doe je mee?

807 keer bekeken 0 comments

Met Green Deal maken zorgorganisaties, overheid en bedrijfsleven afspraken om de zorg in de provincie Utrecht duurzamer te maken.

We zijn gestart!

Op 6 maart 2019 ondertekenden gemeente Houten, Lopik, Rhenen, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woerden en Zeist de Green Deal Duurzame Zorg. Zorgorganisaties Abrona, Reinaerde, Youké en Charim sloten samenwerkingsovereenkomsten.

De ondertekening markeert de start van een provinciebrede aanpak om alle Utrechtse gemeenten en zorginstellingen een Green Deal te laten sluiten. Doel van de provinciebrede aanpak is dat alle Utrechtse gemeenten en zorginstellingen zich aansluiten bij de Green Deals. Coördinator Gea Van Oortmarssen daagt ze uit! Zij begeleidt het hele proces.

Gemeenten die meedoen, sluiten gezamenlijk één samenwerkingsovereenkomst met de zorgorganisatie. De zorgorganisatie spreekt hiermee uit dat zij haar bedrijfsvoering en vastgoed gaat verduurzamen. Gemeenten ondersteunen de zorgorganisatie door inzet van adviseurs en het organiseren van een kenniscommunity, waarin kennis en ervaringen worden uitgewisseld.

 
 
 

Zorginstelling of gemeente? Doe ook mee!

 
 

Wil jouw gemeente of zorgorganisatie ook aan de slag met de Green Deal Duurzame Zorg? 

Ja, ik doe mee!


Wie doen er mee?

De volgende zorgorganisaties en gemeenten mee met de Green Deal Duurzame Zorg:

Green Deals overzicht


Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met Gea van Oortmarssen, coördinator Green Deals Duurzame Zorg.

Mail Gea


 

Images

Twitter

0  Comments